Το υλικό κατασκευής των χειροποίητων σπιτιών σκύλου που χρησιμοποιούμαι είναι το κόντρα πλακέ θαλάσσης. Ένα ποιοτικό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετούς τομείς  όπως η ναυπηγική, η επιπλοποιία και οι επενδύσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Πρόκειται λοιπόν για φύλλα ξύλου (ξυλόφυλλα) τα οποία κολλούν με ειδικές κόλλες κυρίως ρητίνης  το ένα πάνω στο άλλο με διαφορετική-αντίθετη φορά με σκοπό την μεγαλύτερη ανθεκτικότητα του ξύλου.

Με την ορθή χρήση του υλικού και με τον  σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον κατασκευάζουμε σπιτάκια για τους σκύλους σας τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού χώρου.

Το κόντρα πλακέ θαλάσσης (PLYWOOD) είναι  επενδυμένο από καπλαμά πεύκου υψηλής αντοχής, είναι ανθεκτικό στην ηλιακή ακτινοβολία αλλά και  σε υγρές συνθήκες, γι αυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλον που εκτίθεται σε υγρασία για μεγάλο χρονικό διάστημά. Αντιστέκεται αποτελεσματικά σε μυκητιακές και βακτηριακές επιθέσεις.

Είναι κατασκευασμένα από υλικό πάχους 21 mm  και η προέλευση του ξύλου είναι Ρωσίας και Γαλλίας .

Τα  σπιτάκια που εμφανίζονται στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι επενδυμένα από καπλαμά πεύκου, κατόπιν συνεννοήσεως όμως (τηλεφωνική ή αποστολή mail)  μπορούν να γίνουν από σημύδα!